Σελίδες

31 Ιαν 2013

Παιδικό Κουβέρτακι με μοτίφ - Πυραμίδα

Παιδικό Κουβερτάκι με μοτίφ Πυραμίδα
Επιτρέψτε μου την πρώτη ανάρτηση για σχέδιο στο νέο μας μπλογκ να την αφιερώσω στην ξαδελφούλα μου, που κατά κάποιο τρόπο είναι και η ηθική αυτουργός αυτής της σελίδας. Έχει το δικό της μπλογκ -  "My Lovely Mess" - που είναι πραγματικά υπέροχο και  έμπνευση μου!!!! Αγαπάμε και οι δύο το βελονάκι, πράγμα που νομίζω κληρονομήσαμε από την γιαγιά μας η οποία ήταν πραγματική καλλιτέχνης στο πλέξιμο!!! Η ξαδελφούλα μου που λέτε περιμένει το πρώτο της παιδί και μέσω μια συνομιλίας της υποσχέθηκα ότι θα της φτιάξω ένα κουβερτάκι. Στα μέρη μας δεν φτιάχνουμε τίποτα για την προικούλα του μωρού πριν τον έβδομο μήνα και μέχρι να τον κλείσει εψαχνα διάφορα σχεδιάκια!!! Για κορίτσια βρήκα παρα πολλά!!! Στα αγοράκια ήταν λίγο περιορισμένα τα πράγματα χωρίς λουλουδάκια, καρδούλες και κορδελίτσες που σε όλες μας αρέσουν. Βρήκα αυτό το μοτιφάκι που μου άρεσε πολύ και ήταν πανεύκολο. Επέλεξα να φτιάξω το κουβερτάκι με μπουκλέ μαλλάκι κι ο λόγος ήταν τα χρώματα. Στα μπεμπε μαλλάκια δεν έχει τόση ποικιλία χρωμάτων όσο θα περίμενα και έτσι κατέληξα σε ένα μπεμπε μπουκλέ που δεν με απογοητεύσε καθόλου!!! Και με άλλα μαλλάκια γίνεται πανέμορφο και οι συνδυασμοί χρωμάτων που μπορεί να κάνει κανείς είναι αμέτρητοι!!! ¨οσο για το πόσο μαλλάκι θα χρειαστούμε, ας πάρουμε για αρχή ένα κουβάρι από κάθε χρώμα να δούμε πόσα μοτίφ θα μας βγάλει και να υπολογίσουμε πόσο χρειαζόμαστε. Για βελονάκι μισό μ΄ ένα νουμεράκι παραπάνω από αυτο που λένε οι οδηγίες θα ήταν καλό για να γίνει πιο αφράτο.Πάμε τώρα να δούμε πως πλέκεται... ( εξηγήσεις συμβόλων στην σχετική σελίδα)

Τους συνδυασμούς χρωμάτων τους κανονίζουμε όπως μας αρέσει. Σ αυτά τα μοτιφάκια έκανα με το σκούρο μπλε απο σ1 ως και σ7 και μετά άλλαζα χρώμα κάθε 4 σειρές.

σ1=  Πλέκουμε 2αλ και στο 2ο αλ κάνουμε 3αγ. Κάνουμε 1αλ και γυρίζουμε.

σ2=  1αγ στον 1ο πόντο, σιπ3αγ στον 2ο πόντο, 1αγ στον επόμενο πόντο, 1αλ και γυρίζουμε

σ3= 1αγ σε κάθε πόντο -σύνολο 5αγ- 1αλ και γυρίζουμε

σ4= 2αγ στους επόμενους 2 πόντους (ένα στον καθένα), σιπ3αγ στον 3ο πόντο, 2αγ. 1αλ και γυρίζουμε.

σ5= 3αγ, σιπ3αγ στον 4ο πόντο, 3αγ, 1αλ και γυρίζουμε

σ6= 4αγ, σιπ3αγ, 4αγ, 1αλ και γυρίζουμε

σ7= 5αγ, σιπ3αγ, 5αγ, 1αλ και γυρίζουμε

σ8= 6αγ, σιπ3αγ, 6αγ, 1αλ και γυρίζουμε

σ9= 1αγ σε κάθε πόντο, 1αλ και γυρίζουμε

σ10= 7αγ, σιπ3αγ, 7αγ, 1αλ και γυρίζουμε

σ11= 8αγ, σιπ3αγ, 8αγ,  1αλ και γυρίζουμε

σ12= 9αγ, σιπ3αγ, 9αγ,  1αλ και γυρίζουμε

σ13= 10αγ, σιπ3αγ, 10αγ,  1αλ και γυρίζουμε

σ14= 11αγ, σιπ3αγ, 11αγ,  1αλ και γυρίζουμε

σ15= 12αγ, σιπ3αγ, 12αγ,  1αλ και γυρίζουμε

σ16 = 1αγ σε κάθε πόντο

σ17= 13αγ, σιπ3αγ, 13αγ,  1αλ και γυρίζουμε

σ18= 14αγ, σιπ3αγ, 14αγ,  1αλ και γυρίζουμε

και με αυτό τον τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε όσες σειρές θέλουμε, αρκεί κάθε 6 σειρές να κάνουμε μία σειρά όπως την σ16 = 1αγ σε κάθε πόντο.

Τα κομμάτια μπορούμε να τα ενώσουμε με βελονάκι, παίρνοντας δύο κομμάτια μαζί και πλέκοντας τις άκρες μαζί με βγ ή αγ. Προσωπικά προτιμώ να τα ράβω.... :) Για το τελείωμα γύρω-γύρω κάνουμε σειρούλες με αγ μ ότι χρώμα ή χρώματα μας αρέσει.
Δείτε το βίντεο για τυχόν απορίες... :)




8 σχόλια:

  1. μπραβο σου κοριτσι που δεινεις κ οδηγειες.καμια στα ελληνικα μπλοκς δεν δεινουν οδηγειες πως να τα κανουμε.ετσι να συνεχισεις.εγω δεν ξερω αγγλικα κ ψαχνω στα ελληνικσ κ καμια δεν γραφει βημα προς βημα πως θα το κανεις.εισαι φοβερη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ ευχαριστω πολυ!!!! :)

      Διαγραφή
    2. καλημερα,θα ηθελα να πλεξω ενα πουλοβερ για το αγορακι μου,μπορεις να με καθοδηγησεις;με δυσκολευει η αμασχαλη πως κοβουμε.

      Διαγραφή
    3. με βελόνες ή βελονάκι το κάνεις το πουλόβερ?

      Διαγραφή
    4. με βελονακι

      Διαγραφή
    5. δεν έχω κάνει ποτέ κατι τέτοιο αλλά λογικά δεν πρέπει να πλέκουμε την σειρά μέχρι τέλος, έτσι ώστε ή επόμενη σειρά να αρχιζει 4-5 ποντους πιο μέσα ή με βγ να πηγαινουμε πιο μεσα 4-5π. τουλαχιστον για το πρωτο κοψιμο που χρειαζεται να κοπουν μαζεμενοι ποντοι. για τα επομενα που τους μειωνουμε ενα-ενα εγω θα επλεκα τον πρωτο π κανονικα και τους επομενους 2π μαζι για να μειωσω. Ελπιζω να σε βοηθησα.

      Διαγραφή
  2. καλημερα , τι διαστασεις περιπου πρεπει να εχει αυτη η κουβερτουλα? ειναι εγγυος η ξαδερφη μου και θελω να της πλεξω και εγω μια για το μωρο της .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εφτειαξα τα τετράγωνα μοτιφακια αλλα πως θα τα ενωσω?δεν εχω ξαναπιασει βελονακι.ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή