Σελίδες

1 Φεβ 2013

Αφρικάνικο Λουλούδι - Μοτίφ

 Καλησπέρα κούκλες!!! :)

θα ασχοληθούμε με τα αφρικανικά λουλούδια σήμερα. Γιατί τα λένε έτσι??? Δεν ξέρω καν αν τα λένε έτσι!!! Χρησιμοποιώ σε μετάφραση τον αγγλικό όρο "african flower" γιατί δεν ξέρω πως αλλιώς να τα πω. Είναι πολύ όμορφο σαν μοτίφ και αν κάνετε μια έρευνα στο google - crochet african flower θα το δείτε σε πάρα πολλές δημιουργίες, από κουβέρτες μέχρι τσάντες και σε υπέροχους συνδυασμούς χρωμάτων. Σαν σχέδιο δεν είναι καθόλου δύσκολο. Θα χρειαστεί βέβαια να πλέξουμε δυο τρία κομματάκια για να το συνηθίσουμε αλλά νομίζω αξίζει τον κόπο. Κι αν δεν βγει καλό το πρώτο ή το δεύτερο κομμάτι και τι έγινε??? Θα βγει εξαιρετικό το τρίτο!!! Το σίγουρο είναι ότι μετά κάπου από το πέμπτο δεν θα χρειάζεται να κοιτάμε ούτε τις οδηγίες. Το μόνο του αρνητικό είναι ότι δεν κάνει ίσες άκρες αλλά γι αυτό πλέκουμε μισά μοτίφ (θα δούμε πως) κι όλα καλά!!! Προτείνω να μην διαλέξουμε χοντρό μαλλάκι γιατί το κομμάτι βγαίνει μεγάλο και ατά την γνώμη μου άχαρο. Μαλλάκι που να πλέκεται μέχρι και νούμερο 4 νομίζω είναι καλή επιλογή. Για νούμερο στο βελονάκι χρησιμοποιούμε ότι λένε οι οδηγίες. Όσο για τα χρώματα η φαντασία μας να 'ναι καλά κι από συνδυασμούς άλλο τίποτα!!!! Για πάμε να δούμε πως το κάνουμε...

Πλέκουμε  4αλ για αρχή και κλείνουμε σε κύκλο με βγ.

σ1= πλέκουμε 3αλ (για το πρώτο δπ), 1δπ, 1αλ και μετά επαναλαμβάνουμε [2δπ, 1αλ] επί 5 ακόμα φορές έτσι ώστε όταν τελειώσει η σειρά να έχουμε 6σετς απο 2δπ και 6κενά από  1αλ και κλείνουμε με βγ.

σ2= (αλλάζω χρώμα) αρχίζουμε από το κενό (βελάκι) και κάνουμε 4αλ, 2δπ στο ίδιο κενό και επαναλαμβάνουμε [1αλ και στο επόμενο κενό 2δπ, 2αλ, 2δπ]x5, κάνουμε 1δπ στο πρώτο κενό εκεί που κάναμε τα 4αλ και κλείνουμε με βγ στον 2ο πόντο από τα 4αλ.

---------------------------------------------------------------------------------------

σ3= με βγ πάμε στο κενό των 2αλ ανάμεσα στα ποδαράκια και κάνουμε στο ίδιο κενό 3αλ, 6δπ, 1αλ  και επαναλάμβανουμε [στο επόμενο κενό 7δπ, 1αλ] και κλείνουμε με βγ.

---------------------------------------------------------------------------------------

σ4= (αλλάζω χρώμα) κάνουμε 1αγ σε κάθε πόντο, αρχίζοντας από τον μεσαίο πόντο του πετάλου. Το αγ ανάμεσα στα πέταλα το παίρνουμε από την προ-προηγούμενη σειρά (βελάκι) και κλείνουμε με βγ.
----------------------------------------------------------------------------------------

σ5= (αλλάζω χρώμα) αρχίζουμε από τον μεσαίο πόντο του πέταλου (4ο) και κάνουμε 3λ, 1δπ στον ίδιο πόντο, έπειτα 3μπ στους επόμενους 3π. Λογικά τώρα είμαστε ακριβώς ανάμεσα στα πέταλα. Κάνουμε 1 αλ, αφήνουμε 1π και επαναλαμβάνουμε [3μπ στούς 3 επόμενους π του πέταλου και στον μεσαίο (4ο) 1μπ,1αλ,1μπ, και έπειτα 3μπ στους τελευταίους 3π του πετάλου, 1λ, αφηνουμε 1π] και κλείνουμε με βγ.

 σ6= 1μπ σε κάθε πόντο και στο κέντρο κάθε πέταλου στο κενό απο το 1αλ κάνω 1μπ, 1αλ, 1μπ. 

Μποροούμε να σταματήσουμε εδώ ή αν θέλουμε τα λουλούδια μας να είναι πιο αραιά σ αυτο που κάνουμε προσθέτουμε μια δυο σειρούλες όπως την σ7.









Ενώνουμε τα κομμάτια είτε με βελόνα, είτε με το βελονάκι και ναι!!!! έχουμε φτιάξει ένα αριστούργημα!!!!!! Καλή επιτυχία σε όσες το προσπαθήσετε!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου