Σελίδες

1 Φεβ 2013

Άγιος Βαλεντίνος.... με το δεξί! & Εύκολη Τούρτα

by Antigoni...
Να ‘μαι κι εγώ… Αντιγόνη, η ετέρα καπαδόκισσα! Τρίτο μέλος της παρέας και με την ίδια ακριβώς τραλαλί τραλαρό διάθεση που μας διέπει ως γυναίκες καριέρας, οικογένειας και γενικώς… γυναίκες. Η αλήθεια είναι ότι μπουσουλάμε ακόμα ως bloggers, όπερ εστί… δεν έχω ιδέα τι θα γράφω! Αισιοδοξώ ότι κάτι θα βρω!

Επειδή είμαι πολύ άνθρωπος του σήμερα, λιγότερο του αύριο και καθόλου του χτες, λέω να ξεκινήσω με ένα θέμα επικαιρότητας, που λίγο πολύ ασχολούμαστε όλες μ’ αυτό, είτε το ασπαζόμαστε ως ιδέα, είτε όχι. Γιορτάζουμε τον Άγιο Βαλεντίνο βρε! Αν είστε ανθοπώλισσες, έχετε βιβλιοπωλείο ή μαγαζί με δώρα, τώρα είναι η ώρα να βγάλετε κάνα φράγκο. Αν είστε απλά καταναλώτριες, τότε την πατήσατε! Κάτι πρέπει να κάνετε για το έτερον ήμισυ, έστω και μόνο για να ανεβάσετε τη δική σας διάθεση, ή για να ξεφύγετε λιγάκι από το άγχος και την πίεση, που σίγουρα επηρεάζουν την καθημερινότητα με το ταίρι σας.

Εποχές δύσκολες, θα μου πείτε, λεφτά γιοκ, άρα μήπως να το ξεχνούσαμε φέτος; Όχι βέβαια! Δεν θα μας βάλουν κάτω οι δύσκολες εποχές! Έχουμε μυαλό, και μάλιστα θηλυκό, άρα μπορούμε να κάνουμε τα πάντα! Ας δούμε λοιπόν μερικές απλές και κυρίως φτηνές ιδέες για να κάνουμε αυτή τη μέρα λιγάκι διαφορετική…

• Φτιάξτε ένα δοχείο αναμνήσεων. Σε απλά κομμάτια χρωματιστό χαρτί γράψτε μια αγαπημένη σας ανάμνηση. Προσπαθήστε να θυμηθείτε και να καταγράψετε ό,τι συναισθήματα είχατε όταν συνέβη. Βάλτε τα σε μια γυάλα, ένα βάζο ή ένα ξύλινο κουτί και κλείστε το με μια κόκκινη κορδέλα.
• Δημιουργείστε τη δική σας κάρτα. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και αν δυσκολεύεστε να εκφραστείτε, γράψτε δυο στιχάκια από ένα ποιηματάκι αγάπης. Θα βρείτε άπειρα στο διαδίκτυο.
• Ηχογραφείστε ένα CD με τα αγαπημένα σας τραγούδια, το τραγούδι του γάμου σας, σάουντρακ από αγαπημένες σας ταινίες, προσθέστε μια ηχητική αφιέρωση με τη δική σας φωνή και voila! Το σπέσιαλ δώρο του έτοιμο!
• Οργανώστε ένα παιχνίδι θησαυρού. Γράψτε ποιήματα, σκέψεις, συναισθήματα, αναμνήσεις, σχέδια για το μέλλον σε χαρτάκια και κρύψτε τα παντού στο σπίτι. Κάθε χαρτάκι πρέπει να έχει ένα στοιχείο που θα οδηγεί στο επόμενο. Το δώρο του αν τα ανακαλύψει όλα; Μα φυσικά εσείς, που θα τον περιμένετε στο τέρμα, έτοιμη να τον στέψετε νικητή της βραδιάς!
• Απαγάγετέ τον! Πάρτε τον απ’ τη δουλειά και οδηγείστε μέχρι μια διπλανή πόλη ή χωριό, όπου δεν σας ξέρει κανείς, ή απλά πηγαίνετέ τον να θαυμάσετε μαζί το ηλιοβασίλεμα σε κάποια παραλία.
• Φτιάξτε του πρωινό και δώστε σχήμα καρδιάς στη μαρμελάδα που θα στρώσετε πάνω στο ψωμί ή στο τυρί και το ζαμπόν του τοστ του.
• Μείνετε στα κλασικά: ρομαντικό δείπνο με κεριά (αν έχετε και τζάκι ακόμα καλύτερα), καλό κρασί, και διάθεση αναπόλησης. Προσπαθήστε να μιλήσετε μόνο για σας και για τίποτε άλλο εκείνη τη βραδιά! Τι σας κάνει να τον αγαπάτε, τι σας κάνει να θέλετε κάποιες φορές να τον σκοτώσετε (!), τι προσδοκάτε για το μέλλον –πάντα όμως με χαλαρή και παιχνιδιάρικη διάθεση…
• Κάντε κάτι τρελό, κάτι που δεν θα το κάνατε άλλη μέρα. Παρακολουθείστε μαζί του έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, με μπύρες και πίτσες (κάντε την πίτσα σε σχήμα καρδιάς!) Κλείστε την τηλεόραση και παίξτε επιτραπέζια. Οργανώστε μια βραδιά spa στη μπανιέρα σας και ένα μασάζ με αρωματικά έλαια!
• Ένα γλυκό σε μορφή καρδιάς είναι πάντα μια σίγουρη και αρκούντως επιτυχημένη λύση! Πρέπει μόνο να τον αφήσετε κι αυτόν τον κακομοίρη να φάει λιγάκι, ε; Μην ξεχνάμε τη δίαιτά μας (ως συνήθως)!


 Προσωπικά δεν μου άρεσε ποτέ ιδιαίτερα αυτή η γιορτή. Τη βρίσκω λιγάκι κιτς και πολύ εμπορική, συν το ότι δεν θέλω αν μου επιβάλλουν πότε θα γιορτάζω τον έρωτά μου οι άλλοι. Και ναι, το παραδέχομαι, δεν έχω κάνει ποτέ κάτι ξεχωριστό για αυτή τη μέρα. Ή αν έχω κάνει, έχουν περάσει πολλάαααααα χρόνια από τότε. Η αλήθεια είναι όμως ότι φέτος νιώθω ότι χρειάζομαι να κάνω κάτι διαφορετικό και μιας και η γιορτή υπάρχει και μιας και μπορεί πάντα το ταίρι σας να μη συμμερίζεται τη δική σας άποψη (αν αυτή είναι παρόμοια με τη δική μου) και να περιμένει μια τρυφερή κίνηση, ας μη του χαλάσουμε το χατίρι κι ας προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους για να νιώσουμε πιο τρυφερά, έστω και για μια μέρα…
Να θυμάστε πάντα πως ο σκοπός που έχουν τα δώρα σας δεν είναι να εντυπωσιάσετε το ταίρι σας, αλλά να εκφράσετε το τι νιώθετε γι’ αυτόν με συναισθηματικό και τρυφερό τρόπο. Τα δώρα δεν είναι ανάγκη να είναι ακριβά. Είναι όμως απαραίτητο να είναι ειλικρινή, γεμάτα φροντίδα και αγάπη, όποτε κι αν τα κάνετε. Επιστρατεύστε τη φαντασία σας κι αφήστε, έστω για ένα βράδυ, τις διαφωνίες και τις κόντρες σας στην άκρη. Απολαύστε τις στιγμές όσο μπορείτε και να περάσετε καλά και σ’ αυτή τη γιορτή του αγίου της αγάπης!

Τούρτα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
(από Συνταγές της Παρέας)
Τι χρειαζόμαστε:
Για το παντεσπάνι
• 5 αυγά
• 125 γρ. ζάχαρη
• 125 γρ. αλεύρι
• 30 γρ. κακάο

Για το σιρόπι:
• 200 γρ. ζάχαρη
• 200 γρ. νερό

Για τη γέμιση:
• 1 ανθος αραβοσίτου φράουλα
• 1 άνθος αραβοσίτου κακάο
Για τη διακόσμηση:
• ζαχαρόπαστα
• κερασάκι γλυκό

Πως το κάνουμε:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένο ανακατεύοντας απαλά.
2. Ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή τσέρκι και ψήνουμε για 1/2 ώρα. Αφού κρυώσει κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε τρία κομμάτια.
3. Βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά, φτιάχνουμε τις κρέμες και βάζουμε παντεσπάνι, σιρόπι, κρέμα φράουλα, παντεσπάνι, σιρόπι, κρέμα σοκολάτα, παντεσπάνι, σιρόπι και το αλείφουμε με λίγο βιτάμ για να κολλήσει η ζαχαρόπαστα.
Μπορούμε αντί για ζαχαρόπαστα να βάλουμε σοκολάτα ή σαντιγί. Καλή επιτυχία!

4 σχόλια:

  1. welcome co-writer!!! :) καλη αρχη!!! :) ωραιοτατες οι ιδεες σου!!! Ευχαριστούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ θα προτιμήσω την πίτσα μάλλον!!!! (και κανένα γλυκάκι μετά για να πάει κάτω πιο εύκολα)
    πολύ ωραίες ιδέες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή