Σελίδες

13 Φεβ 2013

Σάλτσα ΣΑΒΟΡΕ για ψάρι ή συκώτι

by Ritsa...
Η σάλτσα Σαβόρε είναι απλά πεντανόστιμη αρκεί να σας αρέσουν οι ξυδάτες γεύσεις. Γίνεται συνήθως με τηγανιτό συκώτι ή ψάρι. Η  διαδικασία είναι η ίδια. 

Υλικά
1 χούφτα δεντρολίβανο (στο χωριό μου το λένε αρισμαρί)
1 κρασοπότηρο καλό ξύδι

Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε το ψάρι. Βάζουμε τα τηγανισμένα κομμάτια σ ένα ταψάκι. Με μια τρυπητή κουτάλα καθαρίζουμε το λάδι που τα έχουμε τηγανίσει και βγάζουμε  τα διάφορα  υπολείμματα που έχουν μείνει από το τηγάνισμα. Μπορούμε και να σουρώσουμε το λάδι αλλά δεν το προτείνω γιατί το καυτό λάδι δεν κάνει αστεία!!! 

Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι μια χούφτα αρισμαρί (δεντρολίβανο) και ένα κρασοπότηρο καλό ξύδι. Το αφήνουμε να πάρει δυο - τρεις βράσεις και μετά το περιχύνουμε  πάνω από τα τηγανισμένα κομμάτια στο ταψάκι. Αυτό είναι όλο!!!  Όσο περισσότερο το αφήσουμε να τραβήξει την σάλτσα τόσο πιο νόστιμο γίνεται!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου