12 Φεβ 2013

Κρητικό Πιλάφι

by Ritsa...
Υπέροχο φαγητό!!! Έτσι απλά!!! Σήμερα το έκανε η μαμά μου και με χαρά μοιράζεται την συνταγή μαζί σας!!! :)

Υλικά
περίπου 1 κιλό ζυγούρι (πρόβατο στον 2ο χρόνο της ηλικίας του)

2 φλυτζάνες (μεγάλες) ρύζι καρολίνα ( η μαμά μου επιμένει σ αυτό!) - το ρύζι και τον ζωμό τα μετράμε με την ίδια φλυτζάνα.

λεμονάκια, αλατάκι

Οδηγίες
Βάζουμε το ζυγούρι στην κατσαρόλα με αλατάκι (ανάλογα με τα γούστα μας) και νεράκι να σκεπάζει καλά το ζυγούρι και το βράζουμε. Όταν θ αρχίσει να βράζει βγάζει κάτι σαν αφρούς.Το ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, χαμηλώνουμε το μάτι και το βράζουμε μέχρι να ψηθεί πολύ καλά. Προσέχουμε το νερό κ προσθέτουμε αν χρειαστεί.

Αφού βράσει καλά, σουρώνουμε τον ζωμό και συμπληρώνουμε με νερό αν δεν το θέλουμε πολύ βαρύ. Βάζουμε σε κατσαρόλα 7 φλυτζάνες ζωμό, αλάτι να βράσει. Όταν βράσει προσθέτουμε 2 φλυτζάνες ρύζι και ανακατεύουμε στην αρχή. Το αφήνουμε να πάρει 1 - 2 βράσεις (5λεπτά) και κλείνουμε το μάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε πάνω στο κλειστό μάτι γύρω στα 15 λεπτά να ψηθεί. Κατεβάζουμε από το μάτι. Προσθέτουμε όσο λεμονάκι θέλουμε και είναι έτοιμο!!!! 

Το σερβίρουμε και αν μας αρέσει προσθέτουμε λίγο πιπεράκι απο πάνω!!!

Καλή όρεξη!!!!! 



2 σχόλια: