Σελίδες

6 Φεβ 2013

Μπρελόκ - Καρδιά

by Ritsa...
Χαιρετώ!!!! :)  Σήμερα έχω ρεπό και είπα να ανεβάσω τα μπρελοκάκια που απ ότι μου χετε πει σε μηνύματα σας αρέσουν πολύ. :) Και φυσικά μου αρέσει που σας αρέσουν!!! Ας αφήσω λοιπόν τις φλυαρίες και ας πάμε να δούμε πως τα κάνουμε. 

Κατ' αρχήν για να βγουν πιο σταθερά καλό θα ήταν να τα πλέξουμε με βελονάκι μισό-ένα νούμερο μικρότερο απ αυτό που λέει το μαλλάκι μας. Επίσης γίνονται μεγαλούτσικα γι αυτό καλή επιλογή θα ήταν κάποιο λεπτό μαλλάκι. 

Θα χρειαστούμε ψαλίδι, βελόνα ραψίματος, χαντρούλες, υλικό για γέμισμα και μπρελοκάκι. Πρώτα πλέκουμε τις δύο καρδούλες. Να θυμάστε όπου λέω αυξ εννοώ 2αγ πλεγμένα στον ίδιο πόντο. Πχ:  3αυξ = σε 3 αγ πλέκω απο 2αγ στο καθένα, σύνολο 6αγ ή 1αυξ = σε ένα αγ κάνω 2αγ. Και όπου αφ = αφήνουμε.  Οκ? Και την 1η σειρά θα την μοιράσω σε 2 μερη α και β. Το α μερος πλέκεται στην πάνω κλωστούλα της αλυσίδας (στυλάκι το λένε κανονικά) και το β μέρος πλέκεται στο κάτω στυλάκι. Δείτε την εικόνα και φανταστείτε ότι η κόκκινο-μπλε αλυσίδα είναι η αλυσίδα βάσης. Την έκανα με δύο χρώματα για να είναι πιο ξεκάθαρο. 



Ελπίζω να σας είναι ξεκάθαρο το παραπάνω σχέδιο. Ας αρχίσουμε τις καρδούλες μας.

Κάνουμε σαν αλυσίδα βάσης 17αλ.

σ1α= Κάνουνε 3αγ στο δεύτερο αλ απ το βελονάκι πιάνοντας το πάνω στυλάκι., 6αγ, αφήνουμε 2αλ, 6αγ και 3αγ στο επόμενο αλ, γυρίζουμε για να συνεχίσουμε την σειρά στο κάτω μέρος της αλυσίδας.

σ1β= αρχίζοντας απο το πρώτο άπλεκο αλ της σειράς (δηλ όχι αυτο που του έχουμε κανει τα 3αγ) κάνουμε 6αγ, και μέσα στο κενό από τα 2αλ που αφήσαμε πριν κάνουμε 1αγ, 2αλ, 1αγ. Συνεχιζουμε με 6αγ. 

Επειδή η καρδιά πλέκεται κυκλικά καλό θα ήταν να βάζαμε ένα σημάδι εδώ να ξέρουμε που είναι η αρχή της σειράς. Εγώ βάζω τσιμπιδάκι. :) 

σ2= αρχίζονταςς από το 1ο αλ της προηγούμενης σειράς κάνουμε: 3αυξ, 5αγ, αφ2, 5αγ, 3αυξ , 7αγ, και μέσα στα 2αλ της προηγούμενης σειράς κάνουμε 1αγ, 2αλ, 1αγ * και συνεχίζουμε με 7αγ.

(* εδώ με δυσκόλεψε λίγο γιατί το τελευταίο αγ από τα (1αγ, 1αλ, 1αγ) μου έκρυβε το πρώτο αγ της προηγούμενης σειράς και τα 7αγ τα ξεκινούσα 1π πιο μετά και μου έλειπε στο τέλος ένας πόντος. Ξηλώνοντας το κάνα δυο τρεις φορές ανακάλυψα ότι έπρεπε να ξεκινώ ακριβώς από το πρώτο αγ μετά τα δύο αλ της προηγούμενης σειράς)

σ3= 1αυξ, 1αγ, 1αυξ, 1αγ, 1αυξ, 5αγ, αφ2, 5αγ, 1αυξ, 1αγ, 1αυξ, 1αγ, 1αυξ, 8αγ και μέσα στα 2αλ της προηγούμενης σειράς κάνουμε 1αγ, 2αλ, 1αγ και συνεχίζουμε με 8αγ.

σ4= 1αγ, 1αυξ, 2αγ, 1αυξ, 2αγ, 1αυξ, 4αγ, αφ2, 4αγ, 1αυξ, 2αγ, 1αυξ, 2αγ, 1αυξ, 9αγ, και μέσα στα 2αλ της προηγούμενης σειράς κάνουμε 1αγ, 2αλ, 1αγ και συνεχίζουμε με 9αγ.

σ5= 2αγ, 1αυξ, 3αγ, 1αυξ, 3αγ, 1αυξ, 3αγ, αφ2, 3αγ, 1αυξ, 3αγ, 1αυξ, 3αγ, 1αυξ, 12αγ, και μέσα στα 2αλ της προηγούμενης σειράς κάνουμε 1αγ, 2αλ, 1αγ και συνεχίζουμε με 10αγ.

Κλείνουμε με βγ και κόβουμε την κλωστή. Αφήστε αρκετή κλωστή για να ράψουμε τις καρδούλες.  Α, αν έχει καμιά τρυπούλα απο το πλέξιμο, την ρ'αβουμε να μην φαίνεται :p Παίρνουμε την μία καρδούλα και στην μέσα μεριά στερεώνουμε το μπρελοκάκι. Στην άλλη καρδούλα στερεώνουμε τις χαντρούλες άν θέλουμε και ενώνουμε τα δύο κομμάτια. Μπορούμε να τα ενώσουμε με βελονάκι και βγ. Εγώ προτιμώ να τα ράβω. Λίγο πριν το κλείσουμε εντελώς το γεμίζουμε με το υλικό γεμίσματος!!!! 'Ετοιμο!!!! Καλή επιτυχία κούκλες!!! :) 

 






6 σχόλια:

  1. χμμμ.....τέλεια η καρδούλα...λέω όμως αντί για μπρελοκάκι να φτιάξω μπόλικες σε διαφορετικά χρώματα και να κάνω μια χαρούμενη γιρλάντα για του αγίου βαλεντίνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αμα εχεις την υπομονη να το κανεις θα ειναι φανταστικο!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην πρωτη σειρα, οταν λεμε "αφηνουμε 2 αλ", εννοουμε οτι κανουμε 2 αλ επιπλεον? Γιατι δεν μου βγαινει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. oxi, τ αφηνουμε, δεν τα πλεκουμε, τα πηδαμε. κανουμε τα 6αγ και μετα αφήνουμε 2αλ απλεκτα και παμε στο 3ο αλ απο το βελονακι και κανουμε αλλα 6αγ. σε βοηθησα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α ωραια ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για να φτιαξουμε ποιο μεγαλη καρδια θα συνεχισουμε με περισσοτερες σειρες ή κανουμε απο την αρχη ποιο μεγαλη την αλυσιδα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή